7e jaar: Voeding en horeca

Specialisatie Specialiteitenrestaurant

GEWENSTE VOOROPLEIDING

  • Zesde jaar Restaurant en keuken.
  • Iedere jongere met getuigschrift van de derde graad uit een ander studiegebied na positief advies van de toelatingsklassenraad

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je wilt het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.
  • Je leert omgaan met de moderne gastronomische kook- en bewaartechnieken.
  • Je staat open om de uitdaging van de projectwerking samen met de begeleidende leerkrachten aan te gaan en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en groei.
  • Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken en hoe ze in gerechten te verwerken.
  • Je leert een efficiënte wijze van restverwerking.
  • Je hebt organisatietalent en kan in teamverband vraaggestuurd werken.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
  • Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants en door workshops, lezingen, demo’s van externen.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.
  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.
  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
  • Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.
Lessentabel 7DE
Gastronomie 30
 Praktijk en theorie  16
 Stage  6

 Projectwerking (Project Algemene

 Vakken, Engels en Frans)
 8
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
TOTAAL 34
Scroll naar top