7e jaar: Voeding en horeca

Specialisatie Banketbakkerij - chocoladebewerking

GEWENSTE VOOROPLEIDING

  • Zesde jaar Brood- en banketbakkerij en confiserie
  • Zesde jaar Restaurant - keuken
  • Zesde jaar Hotel
  • Iedere jongere met getuigschrift van de derde graad uit een ander studiegebied na positief advies van de toelatingsklassenraad

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je wilt je specialiseren in het maken van bereidingen met chocolade, marsepein, ijs en suiker.
  • Je werkt zelfstandig in de bakkerij en maakt je nieuwe werkwijzen snel eigen.
  • Je wilt de trends en actualiteit in je vakgebied opvolgen.
  • Je bent creatief en innovatief.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijk te dragen voor de uitkomst.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • In het specialisatiejaar Banketbakkerij -  chocoladebewerking leren de leerlingen ambachtelijke banket- en dessertbereidingen te maken.
  • De leerlingen leren creatieve producten en desserten te ontwikkelen, ze smaakvol verpakken en etaleren en klantvriendelijk commercialiseren.
  • Via een wekelijkste stagedag maak je kennis met de arbeidsmarkt.
  • De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.
  • De leerlingen bereiden een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Lessentabel 7DE
Banketbakkerij - chocoladebewerking 22
 Praktijk en theorie  16
 Stage  6
Projectwerking 6
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
TOTAAL 34
Scroll naar top