3de graad: Voeding en horeca

Restaurant en keuken

GEWENSTE VOOROPLEIDING

  • Vierde jaar Restaurant en keuken
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen en die zich wil bijwerken voor de typische vakken

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
  • Je wilt ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je bent sterk gemotiveerd in projectonderwijs en je kunt zelfstandig werken.
  • Je wilt gasten stijlvol kunnen onthalen.
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via projecten en stages in keukens en restaurants.
  • Je bent voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor je leerproces.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
  • Restaurant en keuken is een opleiding waar aan projectonderwijs wordt gedaan. Hierdoor worden theorie en praktijk sterk aan elkaar gekoppeld.
  • Met aandacht aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
  • Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts.
  • Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs.
  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
Lessentabel 5DE 6DE
Restaurant en keuken 30 30
 Theorie en praktijk  14  13
 Stage  5  6

 Projectwerking (Project

 Algemene Vakken, Engels

 Frans en economie)
 11  11
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
TOTAAL 34 34
Scroll naar top