3de graad: Voeding en horeca

Hotel

GEWENSTE VOOROPLEIDING

  • Vierde jaar Hotel
  • Iedere jongere die graag gasten wil ontvangen, en die bereid is zich bij te werken voor de typische vakken

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je wilt vertrouwd geraken met technieken en bereidingswijzen zoals vacuümgaren.
  • Je wilt de werking van moderne apparatuur zoals steamer en convectieoven kennen.
  • Je verdiept je kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in keukens, restaurants en hotels.
  • Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Je wilt aandacht besteden aan je persoonlijke hygiëne en uiterlijk.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • Hotel biedt een brede algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch - praktisch gerichte opleiding.
  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
  • Via een 14-daagse blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
  • Tijdens het zesde jaar bereiden de leerlingen een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Lessentabel 5DE 6DE
Hotel 10 11
Stage 2 2
Toegepaste economie 3 3
Aardrijkskunde 1 1
Duits 1 1
Engels 3 3
Frans 3 3
Geschiedenis 1 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Natuurwetenschappen 1 -
Wiskunde 2 2
TOTAAL 34 34
Scroll naar top