3de graad: Voeding en horeca

Brood- en banketbakkerij + confiserie

GEWENSTE VOOROPLEIDING

  • Vierde jaar Brood- en banketbakkerij
  • Iedere gemotiveerde jongere die het een uitdaging vindt om bakker te worden en die bereid is zich bij te werken voor de richtingspecifieke vakken

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je zou je graag verdiepen in de wereld van brood,
    patisserie en desserten.
  • Je wilt roomijs kunnen bereiden en met chocolade en marsepein aan de slag gaan.
  • Je wilt de trends en actualiteit binnen je vakgebied opvolgen.
  • Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen voor de uitkomst.
  • Je kan organiseren.
  • Je hebt zin voor creativiteit.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • Brood- en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector.
  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • Via een 14-daagse blokstage in het 5de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt. Via een wekelijkste stagedag in het 6de jaar maak je kennis met de arbeidsmarkt.
  • Tijdens het zesde jaar werken de leerlingen aan vakoverschrijdende projecten, maken zij een eigen GIP (geïntegreerde proef) en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Lessentabel 5DE 6DE
Bakkerij 20 20
 Praktijk en theorie  18  14
 Stage  2  6
Projectwerking 6 6
Toegepaste economie 3 3
Frans 1 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
TOTAAL 34 34
Scroll naar boven