2de graad: Voeding en horeca

Restaurant en keuken

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je vindt de restaurantwereld boeiend en wil hierin een toekomst uitbouwen.
  • Je wil een gevarieerd vak leren en werkt graag met en voor mensen.
  • Je wil graag vooral al doende leren, met veel tijd voor de praktijk.
  • Je wil echt leren ‘koken’ en alle basistechnieken om allerhande warme en koude, hartige en zoete gerechten te bereiden.
  • Je wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met medeleerlingen en gasten in ons didactisch restaurant.
  • Je hebt organisatietalent en steekt graag de handen uit de mouwen
  • Je wil economisch en duurzaam leren werken en correct leren omgaan met producten en materialen.
  • Je wil prijsbewust leren werken: prijzen van grondstoffen en materieel opzoeken en vergelijken.
  • Je bent overtuigd van het belang van gezonde voeding in de samenleving.
  • Je wil veilig, hygiënisch en milieubewust leren werken.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit.
  • De leerlingen:
    • verkennen activiteiten in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
    • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken en restaurant;
    • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid;
    • leren economisch en duurzaam handelen;
    • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.
Lessentabel 3DE 4DE
restaurant en keuken 17 17
Engels | Frans 3 3
godsdienst 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
project algemene vakken 8 8
TOTAAL 32 32
Scroll naar top