2de graad: Voeding en horeca

Horeca

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je wilt vertrouwd geraken met nieuwe technieken en bereidingswijzen in de keuken.
  • Je wilt de werking van moderne keuken- en zaalapparatuur kennen.
  • Je verdiept je kennis van de verschillende geledingen: de koude en warme keuken, de dessertkeuken, de ontbijtkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...
  • Je bent een teamspeler en gaandeweg leer je een team aansturen.
  • Je wilt infrastructuur en activiteiten in logiesverstrekkende bedrijven: reservering, onthaal en housekeeping verder uitdiepen.
  • Je leert verkoopprijzen van gerechten en menu’s bepalen.
  • Stapsgewijs maak je kennis met de uitbating van een restaurant en hotel.
  • Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in de restaurantkeuken en in de food and beverage-afdeling, de vergaderingafdeling, de housekeeping en aan de receptie van een hotel.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • Horeca is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit.
  • De leerlingen:
    • verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
    • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten;
    • leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het
      plannen en organiseren.
    • verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na.
    • oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.
Lessentabel 3DE 4DE
horeca 11 13
aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
geschiedenis 1 1
godsdienst 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2

maatschappelijke,

econmonische

en artistieke vorming (MEAV)
1 -
natuurwetenschappen 2 1
Nederlands 4 4
wiskunde 3 3
klassenleraaruur 1 1
TOTAAL 32 32
Scroll naar top