2de graad: Voeding en horeca

Bakkerij

PROFIEL VAN DE LEERLING

  • Je wilt alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten
    kunnen maken.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.
  • Je wilt producten leren bewaren en verpakken om ze te
    verkopen in een (banket)bakkerij.
  • Je leert met moderne apparatuur en technieken leren
    werken.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties,
    oefeningen en inoefentijd.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig, milieubewust en voedselveilig (hygiĆ«nisch)
    werken.

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

  • Bakkerij is een praktische richting in de
    arbeidsmarktfinaliteit.
  • De leerlingen:
    • verkennen het deelgebied bakkerij op vlak van
      uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel;
    • verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden
      voor het bereiden van brood- en
      banketbakkerijproducten;
    • leren aandacht besteden aan voedingswaarde en
      gezondheid.
    • leren economisch en duurzaam handelen.
Lessentabel 3DE 4DE
bakkerij 18 18
Engels 2 2
godsdienst 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
project algemene vakken 8 8
TOTAAL 32 32
Scroll naar top